Waarom op vakantie met een baby?

2022-12-22
Rudis

Je kent het wel: opmerkingen van andere mensen als je vertelt dat je op vakantie gaat met je baby. "De baby herinnert zich er later toch niets meer van" en "het is zo'n gesleep met een baby, waarom doe je hem dat aan?". Hieronder 4 redenen waarom het toch een aanrader is om met je baby op vakantie te gaan!

1. Baby's willen vooral bij hun ouders zijn
Zolang jij maar bij de baby in de buurt bent, maakt het voor je baby niet zoveel uit waar jullie dan zijn. Je kunt overal knuffelen met je baby, je baby dragen in de draagzak en je baby aandacht geven. Of je nou een weekendje weg gaat met je baby, een cruise maakt met je baby of gaat vliegen met je baby, zolang je baby maar bij jou is, is het al snel goed!

2. Ontspanning van de ouders is ook goed voor de baby
Als jij ontspant, merkt je baby dat ook! Jouw hartslag gaat omlaag en als je baby dan bij je ligt, wordt je baby ook rustiger. Dus ga juist op vakantie met de baby, want hoe jij je voelt heeft ook invloed op hoe de baby zich voelt

3. Het is niet alleen de vakantie van de baby, maar ook jouw vakantie!
Tsja, je baby herinnert er zich dan misschien wel niets van, maar jij wel! En naast moeder of vader zijn, ben je natuurlijk ook gewoon nog jezelf. En ook jij wilt genieten van leuke dingen doen en mooie vakanties maken. En jij herinnert het je dus wel! En bovendien is het ook voor je kind leuk om later zichzelf als baby terug te zien op vakantiefoto's, dus op een later moment wordt je kind er alsnog blij van!

4. Baby's hebben ze overal
Maak je je druk over luiers, babyvoeding of medicijnen? Zeker op de gewoon toeristische bestemmingen is dat in overvloed te vinden! Want hé, baby's worden overal geboren en ze hebben overal spullen voor baby's nodig. Niet alleen hier in Nederland of België, maar ook in bijvoorbeeld Griekenland of Spanje!

Kortom: gooi je bezwaren aan de kant en plan die vakantie met je baby. Jullie zullen er allemaal met een fijn gevoel op terug kijken!