Een badbevalling? Bevallen in water, zorg voor een goede voorbereiding

2023-05-07
Eefje

Een badbevalling is een vorm van bevallen waarbij de moeder in een speciaal daarvoor ontworpen bad bevalt. Het idee achter een badbevalling is dat het warme water de moeder ontspant en de pijn van de weeën vermindert. Het kan ook helpen om de bevalling te versnellen en de moeder te helpen om op een meer natuurlijke manier te bevallen. Het is daarom niet verrassend dat steeds meer vrouwen kiezen voor een badbevalling als hun gewenste manier van bevallen.

Het huren van een bevalbad is een optie voor vrouwen die graag thuis of in een geboortecentrum zouden willen bevallen. De meeste verhuurbedrijven bieden verschillende soorten bevalbaden aan met verschillende eigenschappen. De baden zijn gemaakt van duurzame materialen en worden geleverd met alle benodigde accessoires, zoals een pomp om het bad op te blazen, een aan- en afvoerslang, een persoonlijke hygiënische hoes en waterpomp om het water weer uit het bevalbad te pompen. 

Een van de voordelen van het huren van een bevalbad is dat het een betaalbare optie is. Daarnaast is het huren van een bevalbad een milieuvriendelijke keuze, omdat de baden kunnen worden hergebruikt en niet op een zolderkamer belanden.

Een ander voordeel van een badbevalling is dat het warme water de moeder kan helpen ontspannen en de pijn van de weeën kan verminderen. Dit kan leiden tot een kortere en minder pijnlijke bevalling. Bovendien kan het warme water helpen om de bloedstroom te verbeteren en de zuurstofvoorziening naar de baby te verbeteren.

Het huren van een bevalbad kan echter ook nadelen hebben. Het kan bijvoorbeeld zijn dat het bad niet beschikbaar is op het moment dat de bevalling begint.  Daarnaast kan het opzetten en afbreken van het bad en het regelen van de benodigde accessoires enigszins tijdrovend zijn. Begin en oefen dus op tijd met het opzetten van het bevalbad. Daarnaast is het belangrijk om contact op te nemen met het verhuurbedrijf om ervoor te zorgen dat alles op tijd beschikbaar is.

Kort samengevat  kan het huren van een bevalbad een goede optie zijn voor vrouwen die thuis willen bevallen en op zoek zijn naar een natuurlijke en minder pijnlijke bevalling. Het is belangrijk om de voordelen en nadelen van een badbevalling af te wegen en om ruim van tevoren contact op te nemen met het verhuurbedrijf om ervoor te zorgen dat alles op tijd beschikbaar is. Met de juiste voorbereiding kan een badbevalling een mooie en rustgevende ervaring zijn voor zowel de moeder als de baby.