Waar moet je op letten bij het kopen van Babykleding?

2023-02-12
Babymerkkleertjes.nl

Babykleding shoppen is erg leuk maar het kan ook een beetje overweldigend zijn. Er zijn zo veel verschillende soorten babykleding op de markt, van rompertjes tot jasjes en van zomerkleertjes tot winterkleding. Wat je in ieder geval moet weten voordat je babykleding gaat kopen? Hier volgen 5 tips voor het maken van de juiste aankopen.

Tip 1: Zorg dat de kleding comfortabel en ademend is

Het meest belangrijke waar je naar moet kijken wanneer je babykleding gaat kopen, is of het comfortabel en ademend is. Je baby's huid is nog erg dun en gevoelig, dus het is belangrijk dat er voldoende luchtcirculatie plaatsvindt. Kies daarom voor natuurlijke stoffen zoals katoen. Ook is het fijn als de kledingstukken van zachte en soepele stof gemaakt zijn, zodat jouw kindje comfortabel aangekleed wordt en het zich vrij kan bewegen..

Tip 2: Koop kleding waar ze lang in passen

Kinderen groeien snel, dus het is verstandig om kleding te kopen waar ze lang in passen. Investeer dus vooral in basisstukken die ze lange tijd kunnen dragen, zoals hansopjes, broeken, truitjes en jasjes. Deze kledingstukken kunnen ook gemakkelijk worden gecombineerd met andere items, waardoor ze veelzijdig en praktisch zijn.

Tip 3: Kies voor kleding met gemakkelijk sluitingen

Je wil natuurlijk niet dat het verkleden van je kindje een drama wordt. Kies daarom voor kledingstukken met gemakkelijke sluitingen, zoals drukknoopjes of ritsen. Dit bespaart je een veel tijd en gedoe bij het aan- en uittrekken.
Zo is een drukknoopsluiting op het schoudertje van een shirtje of jurkje erg fijn zodat het hoofdje van je kindje makkelijk door het halsje past.
Bij een pakje met een ritssluiting van het halsje tot en met het pijpje kun je eenvoudig de armen van je kindje in de mouwtjes en de benen in de pijpjes stoppen. Er zijn echter ook pakjes met een drukknoopsluiting tussen de beentjes. Dit is erg handig bij het verschonen van je kindje.

Tip 4: Let op de onderhoudsvoorschriften

Ook is het goed om op de onderhoudsvoorschriften van de kleding te letten. Babykleding wordt vaak gewassen. Het is fijn als dit op een lage temperatuur kan en het kledingstukje ook in de droger mag. Bedenk echter wel dat sommige kleding beter op hogere temperaturen gewassen kan worden zoals bijvoorbeeld rompertjes.
Controleer altijd de etiketten vóór het wassen, zodat je weet welke wasvoorschriften je moet volgen.

Tip 5: Houd rekening met de maat en de seizoenen

Tot slot is de maat van de babykleding belangrijk. Baby's groeien nu eenmaal ontzettend snel en hierbij is het handig om rekening te houden met de seizoenen. Het zou immers jammer zijn als je een schattig zomers pakje of jurkje koopt en je kindje dat in de winter gaat passen.
Vind je het lastig om de juiste maat te bepalen? Een maattabel kan je hierbij helpen. Qua maatvoering vallen alle babymerken echter niet helemaal hetzelfde. Het ene merk kan wat groter uitvallen dan het andere merk. Zo valt het merk Blue Seven vaak een maatje groter uit dan bijvoorbeeld Dirkje en Quapi. Bij de maattabellen van Babymerkkleertjes.nl vind je daarom een standaard maattabel en ook een maattabel specifiek voor kleding van Blue Seven. Ben je na ontvangst van je bestelde babykleding bij Babymerkklertjes.nl toch niet helemaal tevreden met de gekozen maat? Je mag de kleding binnen 14 dagen ruilen of retour zenden.

Online babykleding shoppen

Het is hartstikke makkelijk om je babykleding online te bestellen. De keuze is enorm groot en je hoeft er de deur niet voor uit. Hartstikke handig dus wanneer je het al druk genoeg hebt. 
Bij Babymerkkleertjes bijvoorbeeld shop je babykleertjes makkelijk en vertrouwd online.De webshop is overzichtelijk, je kunt er achteraf betalen en je hebt je bestelling vaak al de volgende dag in huis. Ook kan je gebruik maken van de cadeauservice en de babykleding naar een ander adres op laten opsturen.